Örülök Neked, hogy itt vagy! Már vártalak!

Kérlek, nézz szét nálam, ha valaki vagy valami felkeltette érdeklődésedet...

Nézelődj, olvasgass...

Írj nekem néhány jó szót, ha tetszik valami...és akkor is, ha nem:)

S legfőképpen érezd jól magad!

2010. június 29., kedd

Az egyik táska...

...már terv formájában új otthont biztosított magának:


a másik pedig itt várja ugyenezt, csak ő már kész állapotban.:)


Nem mondom, hogy nem hozott napsütést, de...még nem elég tartósat.
Lehet, hogy sok sárgát kellene varrnom?

Meggylekvár

"CSAK" egy levél. A napokban kaptam. 
Nem tudom, hogy csak én vagyok ilyen szentimentális, vagy Ti is érzitek az életigenlő, szeretetre méltó, megható, emberi tartalmat Pirimami sorai mögött...?

"Szia Zsuzsi!

Írok most pár sort . Igen ritkán jutok net közelbe, így nem is tudom nyomon követni a többi foltost. Jó magam sem varrogatok mindennap, mert egyéb elfoglaltságom is akad. A héten meggyet magoztam két nap is , tudod olyan apró szeműt s amely feketére érik. Apró is, fekete is, de az én fámon termett! Pazarlás meg nincs ebbe a szűkös világban, meg igencsak kedveli a család a meggylekvárt így még azt a 3kg-nyi piros ribizlit is hozzátettem. Hát ez sem , a nagyságáról híres, de megéri vele is eljátszadozni. Szóval van lekvárom! A kezem pedig.....hát....az olyan.... igaz most már csak a körmöm oly csodás. Aztán az egyszem fiam is méltóztatott hazajönni  bulizás meg csajozás után. Aztán meglevesedett az orrom is, vagyis kitört rajtam a nátha. Egyszóval:boldog vagyok! Tudod, úgy szép az élet, ha zajlik! Tűt egy pár napig úgy érzem nem veszek a kezembe, így a munkám sem halad.
Nagyon megtetszett a sárga táska terved, remélem már készen van, mert a napocskát valahogyan elő kellene varázsolni, mert az úgy elbújt, talán sosem akar előbújni  Én nem tudok táskát varrni, mivel csak kézzel varrok. Kaptam két használt varrógépet is, de egyik sem működött .Már megjavította a szerelő s holnap jön a varrónőm aki majd megpróbálja nekem megmutatni a nagy tudományt! Igen nehéz felfogású vagyok, de remélem egyszer csak boldogulok vele.Az írás is nehezen megy, hiszen eddig ezt sem csináltam csak tollal meg ceruzával. Azt mondják a jó pap is holtig tanul, s bután hal meg.
Ha belekukkantok a honlapodba, mindig elolvasom a bemutatkozásod, mert olyan csodálatosan írsz magadról meg a családról.A rajzodat látva men nehéz rájönni: egy csodálatos lelkű nő vagy,

Üdv: Piroska."

És még egy kis toldás...
Pár sorban megköszöntem a kedvességét...Másnap a férjétől is kaptam egy levelet. Így látja élete párját:

"Piroska azt mondja, hogy őt nem érdekli az ezotéria, csak.... csakhogy ő alapból úgy él, gondolkodik és érez, ahogy más és én is csak szeretnénk! :) Neki belülröl ösztönösen jön a tiszta intuíció, a Természettel, a Földanyával való együtt rezgés-élés, és a normális emberi ítélőképesség."

Végül is ezért tettem be ezt a levelet. Annyira egyszerű lehetne az élet... a meggy megérik, le kell szedni, be kell főzni, el kell tenni, télen élvezettel elkanalazni...és újra és újra megnézni a meggyfa virágba borulását, a termést be kell gyűjteni...etc., etc...Nem tudom ki és hogyan...én el is gondolkodtam és meg is hatódtam...:)

2010. június 25., péntek

Cserebere...

...Lidérckével.

Megláttam, megszerettem, felajánlotta, elküldte, megkaptam. :)


És nagyon-nagyon örülök neki...mert ő készítette, mert igazi saját kézzel, szívvel-lélekkel készült alkotás, mert Dorka minden alkotásában van valami utánozhatatlan gyermeki báj, (ebben is...), mert pihe-puha, mert lila és tökéletesen fog illeszkedni az ilyen színű hangulataimhoz, mert nagyon szépen batikolt, mert kevés sárgával kombinált, mert virágos és azok a gyengéim, mert kitűzőként is használhatom a virágfejet, mert pont jó méretű a kacatjaimnak a táskámban, mert a saját bugyraimat mindig elajándékozom a jó szívemmel :), tehát nem volt neszesszerem, mert egyszerűen...

 nagyon szép!
Ugye?
 Köszönöm szépen Dorka!
  
(A csereajándék kisebbik fele még anyagban, de sietek Dorka, jó?)

2010. június 21., hétfő

Alakul...

...a korábbi tervem. A múltkor előhívtam egy sárga táskával a Napot. Talán ezzel is sikerül...


Van már kukacoló talpam is, lehet, hogy előveszem azt is hozzá egy kevés indázáshoz...:)
Vagy csak applikáljak?

Közben olyan szép Szemezgetőkben szerepeltem!

Nagyon jó érzés ez most is! Sose felejtem el az első ilyent. Akkor több napon át mindig fent volt valamim.
Most erre a kettőre bukkantam Mollisnak és Kamizsanának köszönhetően. Egymás után...:)
Köszönöm nekik!Helyzetjelentés...

...egy fotóval.

Elballagott..., megsérült..., erre a nyárra befejezte az óvodát...A nyár elkezdődött... a napsütés elfelejtődött. A Duna magas vízállású és ... igen piszkos.
A "dolgozóm" átláthatatlanul rendetlen. Azért bizakodom...

Nálatok hogy s mint nyári szünetes, gyermekes kreatívok? :))) 

2010. június 15., kedd

Tegnap...

...ígértem.
A teljesség igénye nélkül, fotókkal az elmúlt hét munkáiból...
Mert azért, ha elég óvatosan lopódzom a varrósarkom felé és nem veszik észre a drága kis gyerekeim, hogy lopni akarok egy-két órát varrásra magamnak, akkor azért viszonylag elfogadható mennyiséget tudok kihozni magamból kevés idő alatt is. 

Kezdem egy egyszerű, de praktikus ötlettel. 


Összehúzható szájú 22x22cm-es egyszerű zsák volt az igény, bármilyen anyagból. Nem sikerült egyszerűre, négyzetesre pedig nem szerettem volna, de annál nagyobb volt az öröm, amikor elkészült.:)
"Kettő az egyben" szütyő és felakasztható tároló lett az eredmény. Ugyanis, csak néhány hónapig lesz szükség ezekre a zsákokra...de ha már nem lettek annyira csúnyácskák, akkor miért ne legyen később is valamilyen funkciójuk...? Így született ez a három különböző (textilpelenka táskában tárolására, hordozására), amiből a kollázst készítettem...
Kettő ide is kerül majd ezekből.:)A régebbi kedvencek ballagásra készültek.
Nagyon szeretem ezeket készíteni... (és látni is:)


...és szintén régebbieket varrtam meg újra, Kecskemétre utaztak. 
Valahogy a nyárba sokkal inkább illeszkednek ezek a narancsok, mint a fagyos télbe,
 amikor az első, ezekhez hasonló született. 
Ez a fotó nem túl jó, (osztálykirándul a fényképezőm), 
de szebbeket, hasonló bugyrokat itt nézhetsz meg.:)Végül egy tervről...az is narancsos. A nagylányom tervezte a mintát a kislányom segítségével. 
A gombvirágos táskáim az alapja, de a zseb helyett ezt az általuk festett virágot kellene textilbe foglalnom...


A ruhámat délután kezdem varrni...Utána megpróbálom mindezek nyomaiból előkeresni a lakásom, mert pénteken ballagás a lányom főszereplésével...:)

2010. június 14., hétfő

Annyira...

...régen írtam már...

Nézelődtem közben erre-arra, és láttam sok új szépséges alkotást, felsorolni sem tudnám, de...
ami még ezeknél is jobban tetszett, hogy néhány ügyes kezű  művészlelkecske azóta sem hagyta abba a "kacskaringós vonalak" rajzolgatását. Örülök Lányok, hogy találtatok a rajzolásban örömöt és kellemes pillanatokat szereztetek vele magatoknak... és persze - közzétéve - másoknak is. Hiszen leginkább ez volt a célom...

Pl. itt van egy múltheti kikapcsolódás-kezdeményem...:)
 (negatív effekttel)


Így csipke hatású...
Az eredetije pedig - ahogy a lányom mondta:))) - "Olyan tetkós!"

Időközben kaptam egy-egy nagyon kedves, hálálkodó levelet...itt is köszönöm ezeket. De kicsit be is kellett húzni a nyakam, mert néhány embert azt hiszem megtévesztettem... Továbbra is csak annyit tudok mondani, hogy ez a játék arról, szól, amit néhányan már megtapasztaltatok... egy fajta terápia, öröm, kikapcsolódás... Semmilyen képesítésem nincs sem elemezni, sem értékelni "műalkotásaitokat"... egyszerűen megosztani szerettem volna valamit, amit én már kipróbáltam és jól éreztem magam benne...no és a kíváncsiság is mozgatott persze...

Sőt olyan kíváncsiság is, hogy néhány rajzot megnéztem különböző képmanipulációs eszközzel. Sok érdekes kép született...Majd meglátjátok...:)

Ne ijedjetek meg! Minden rajznak az eredetijét szeretném elsősorban kiállítani...:)

Egyszerű negatív effekttel így néz ki, ahogyan megváltozik egy rajz jellege. Nem csak a fentit, hanem egy régebbi, lila ködös hangulatú :) rajzomat is megváltoztattam egy egészen más hatássá... Még befejezetlen...lassan egy éve már :)
Egy kis before - after :)))
előtte..


és utána......mintha rozsdás lenne...

Ezek a lila és rózsaszín álmaim egyelőre nem rozsdásodnak, de olykor - olykor annyira összerezzenek a 
"hopp! ez is elmúlt!" 
érzésétől...

A játékhoz továbbra is lehet csatlakozni. A feltétel nem más, mint hogy legyen otthon ceruzád és papírod...:) És persze, ha kész, juttasd el hozzám mail-ben!
A régebbi jelentkezők rajzait is nagyon várom ám!!! Jó lenne, ha minél színesebb lenne a mi közös virtuális kiállításunk.

 Varrtam is, de azokból inkább majd holnap mutatok.:)

2010. június 1., kedd

Más tollával ékeskedem...

Mondjuk egy ilyesmivel meg is tenném, 
de most nem erre gondoltam...
Kölcsönvettem Gerdushitól egy írását. Olvassátok ezt a lányt...
Nagyon szépek a versei, szeretem olvasni azokat. 
Rajzol is...
és kitűzőket készít cippzárból...


Érdekes lány...

gyulladt.
lángolt.
eltört.
ömlött.

eljött.
beszélt.
lelket-
öntött.

gyufa.
kanóc.
mécses.
könnyek.

voltak.
lesznek.
mennek.
jönnek....és Makay Anikó egy másfajta egyszerűséggel írt megint... most a feloldozásról...

 Úgy tűnik, a kevés szó napja volt ez a mai nekem...:)