Örülök Neked, hogy itt vagy! Már vártalak!

Kérlek, nézz szét nálam, ha valaki vagy valami felkeltette érdeklődésedet...

Nézelődj, olvasgass...

Írj nekem néhány jó szót, ha tetszik valami...és akkor is, ha nem:)

S legfőképpen érezd jól magad!

2010. június 29., kedd

Meggylekvár

"CSAK" egy levél. A napokban kaptam. 
Nem tudom, hogy csak én vagyok ilyen szentimentális, vagy Ti is érzitek az életigenlő, szeretetre méltó, megható, emberi tartalmat Pirimami sorai mögött...?

"Szia Zsuzsi!

Írok most pár sort . Igen ritkán jutok net közelbe, így nem is tudom nyomon követni a többi foltost. Jó magam sem varrogatok mindennap, mert egyéb elfoglaltságom is akad. A héten meggyet magoztam két nap is , tudod olyan apró szeműt s amely feketére érik. Apró is, fekete is, de az én fámon termett! Pazarlás meg nincs ebbe a szűkös világban, meg igencsak kedveli a család a meggylekvárt így még azt a 3kg-nyi piros ribizlit is hozzátettem. Hát ez sem , a nagyságáról híres, de megéri vele is eljátszadozni. Szóval van lekvárom! A kezem pedig.....hát....az olyan.... igaz most már csak a körmöm oly csodás. Aztán az egyszem fiam is méltóztatott hazajönni  bulizás meg csajozás után. Aztán meglevesedett az orrom is, vagyis kitört rajtam a nátha. Egyszóval:boldog vagyok! Tudod, úgy szép az élet, ha zajlik! Tűt egy pár napig úgy érzem nem veszek a kezembe, így a munkám sem halad.
Nagyon megtetszett a sárga táska terved, remélem már készen van, mert a napocskát valahogyan elő kellene varázsolni, mert az úgy elbújt, talán sosem akar előbújni  Én nem tudok táskát varrni, mivel csak kézzel varrok. Kaptam két használt varrógépet is, de egyik sem működött .Már megjavította a szerelő s holnap jön a varrónőm aki majd megpróbálja nekem megmutatni a nagy tudományt! Igen nehéz felfogású vagyok, de remélem egyszer csak boldogulok vele.Az írás is nehezen megy, hiszen eddig ezt sem csináltam csak tollal meg ceruzával. Azt mondják a jó pap is holtig tanul, s bután hal meg.
Ha belekukkantok a honlapodba, mindig elolvasom a bemutatkozásod, mert olyan csodálatosan írsz magadról meg a családról.A rajzodat látva men nehéz rájönni: egy csodálatos lelkű nő vagy,

Üdv: Piroska."

És még egy kis toldás...
Pár sorban megköszöntem a kedvességét...Másnap a férjétől is kaptam egy levelet. Így látja élete párját:

"Piroska azt mondja, hogy őt nem érdekli az ezotéria, csak.... csakhogy ő alapból úgy él, gondolkodik és érez, ahogy más és én is csak szeretnénk! :) Neki belülröl ösztönösen jön a tiszta intuíció, a Természettel, a Földanyával való együtt rezgés-élés, és a normális emberi ítélőképesség."

Végül is ezért tettem be ezt a levelet. Annyira egyszerű lehetne az élet... a meggy megérik, le kell szedni, be kell főzni, el kell tenni, télen élvezettel elkanalazni...és újra és újra megnézni a meggyfa virágba borulását, a termést be kell gyűjteni...etc., etc...



Nem tudom ki és hogyan...én el is gondolkodtam és meg is hatódtam...:)

4 megjegyzés:

  1. Nekem is elszorult kicsit a torkom, ez az igazság. Piroska szavaiban, soraiban ott van minden, ami ahhoz kell, hogy édessé tegye az életet, és igazán akarjuk azt. A férje soraira pedig csak azt tudom mondani, hogy szeretném, ha egyszer én is találkozhatnék egy ilyen csodálatos lelkű emberrel, aki majd hasonlóan fog látni engem, és ilyen ragaszkodással képes beszélni, írni rólam. :)
    A dicséretet pedig egytől-egyig megérdemled. Csak nemrég óta járok hozzád olvasni, de mindig öröm betérni hozzád. :)

    VálaszTörlés
  2. fantasztikus ez a levél! Mindkettő :) Köszönet érte, hogy elolvashattam. A napos táskák meg gyönyörűek!Jó, hogy a képességedet ilyen ügyesen használod a magad és mások örömére!

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm érzékenységeteket...:)

    VálaszTörlés
  4. Olyan felesleges terhekkel aggatjuk sokszor tele a lelkünket, ahelyett, hogy "leszednénk a meggyet" és tennénk a dolgunk, ahogy annak sora következik, és örülni annak, amink van: meggyünk, ujjunk, társunk, barátaink.
    Köszönöm ezeket a tiszta gondolatokat és érzéseket.

    VálaszTörlés