Örülök Neked, hogy itt vagy! Már vártalak!

Kérlek, nézz szét nálam, ha valaki vagy valami felkeltette érdeklődésedet...

Nézelődj, olvasgass...

Írj nekem néhány jó szót, ha tetszik valami...és akkor is, ha nem:)

S legfőképpen érezd jól magad!

2011. január 14., péntek

Ne gondoljátok...

...hogy ott maradtam a múlt évben. Szó sincs róla. Azt se gondoljátok, hogy ingyen élő volnék és nem dolgozom. Csak... csak hát... minden megváltozott egy csapásra.
Nem kukucskálok most bele a profilomba, hogy írtam-e valaha arról, hogy eredetileg tanító néni és óvónéni vagyok. A sors és a varrás iránt érzett nagy szerelem viszont úgy hozta, hogy bő másfél évvel ezelőtt elhagyni kényszerültem (akartam?...) a pedagógusi pályát. Annyi egyéb dolgom volt, ami miatt - egy nagy választás előtt - úgy döntöttem letérek erről a pályáról.
Az új év hajnalán kértem egy tiszta lapot az Égiektől. Visszanéztem, értékeltem, számoltam, gondolkodtam és feltettem magamnak a kérdést, hogy merre tovább? Aztán képzeletben feldobtam egy érmét... Egyik oldalán a varrás állt rengeteg régi és új tervvel.............
A másikon egy "bármilyen", de pontosan kiszámítható, a családi körülményeimnek megfelelő időbeosztással járó, kiegyensúlyozottan fizető munka állt. Néhány nap múlva az érme úgy esett le, hogy az Égiek döntése szerint mehetek vissza a gyerekek közé tanítani.... Ráadásul a saját gyerekeim iskolájába!!!
Mélyen a lelkemben nem volt könnyű azonnal elfogadni és magam is így dönteni (mert az Égiek akaratához azért én is jócskán kellettem :)...

Az alkotó varrás tartalék lángra lesz kapcsolva. Nem ábrándozom rendszeres Meska feltöltésről... Visszatérő kedves vásárlóim igényeinek könnyed teljesítéséről.... cseppet sem. Egészen nyárig!!!! Mert akkor nekem szünidő lesz és a kis varrógépem addig sem rakom a szekrényem mélyére!
Most is pl. ruhaiparba fogtam. Vettem egy halom kiváló minőségű turis ruhát... Ne gondoljátok, hogy egy is marad eredeti formájában! Hosszú szoknyából  rövidebb kötényruha készül.... másikból mellény... Egy vadonatúj állapotban talált téli kabát kap egy vékony vatelin bélést... (rengeteg csavargásra készülök a kis harmadikosaimmal, fázni viszont nagyon nem szeretek)... a bokalengő nadrág halásznadrággá minősül.... csak ízelítőként az after -  before tevékenységemről.

A turiban találtam ezt a két kis csecsebecsét is, 8x10 cm-es kis csöppségek, de imádni valók. Nem tudom mi lesz bennük, de nagyon tetszenek nekem.Amikor kezembe fogtam ezeket, elfogott egy végtelenül könnyed szabadság érzés. Hogy innentől kezdve nekem az alkotás újra szabad alkotás és nem munka lesz. Persze szívvel - lélekkel munka, de munka... Soha nem szerettem még úgy munkát végezni, mint az elmúlt bő másfél évben, de tény, hogy az alkotás szabadsága nélkül, amikor azokra a fránya forintokra is kénytelenek vagyunk gondolni, valami egy idő után elvész. 
Megijedtem... Először az alkotás szabadsága kezdett megbillenni, aztán a saját szabadságom is elvész? Nem! Csak átminősül. És ettől én most nagyon boldog vagyok. :)

Minden esetre maradok hűséges olvasótok és kérlek, maradjatok Ti is velem! Persze nem a világ végére megyek, csak úgy érzem...:)))
Üdv mindenkinek! És vigyázat! Leselkedni minden nap fogok! Aztán szépeket alkotni ám! :)))

19 megjegyzés:

 1. Maradunk, légy nyugodt! Az új területen pedig (ami nem is új) sok erőt, türelmet, jókedvet...

  VálaszTörlés
 2. Megértem a döntésedet, és kívánok neked minél több termékeny hétvégét!

  VálaszTörlés
 3. Lehet, hogy nehéz volt a döntés, de úgy érzem, felszabadulttá tett. :) Kívánom, hogy élvezd, szeresd a munkád, és hétvégenként azért öltögess a mi örömünkre! :)

  VálaszTörlés
 4. Zsuzsiiiiiiiii...............repülj könnyedén................... :)))))))))))))) Támogatunk................ :))))))))))))))

  VálaszTörlés
 5. Szia! Sok örömöt, türelmet, tanulást kívánok neked!
  (énistanár) Eszter

  VálaszTörlés
 6. Kicsit sajnálom, olyan lehangolóra sikeredett a végszó! De itt leszünk és én is kívánom találd meg a számításodat! :)

  VálaszTörlés
 7. Sok örömed lesz a picikkel! Aztán pedig a hobbiddal... no meg a saját gyerkőcökkel, úgyhogy minden rendben, sok-sok szép napot!:)))

  VálaszTörlés
 8. Gratulálok a munkádhoz!!! A biztosat a bizonytalanért nem szabad elszalasztani, pláne, ha még jó helynek is bizonyul. Ha belelendültél újra az új munkádba, biztos lesz egy kis időd a varrásra is, ami öröm varrás lesz.
  Már előre látom, hogy mennyi újdonsággal fogsz előrukkolni, mi meg csak tátjuk a szánkat!!!
  Sok örömöt és boldogságot kívánok az új munkádhoz.
  Majd mesélj nekünk sokat a gyerkőcökről!!!!

  VálaszTörlés
 9. Zsuzsi! Te tudod, hogy a pedagóguspálya is maga a kreativitás :) Aki szívvel, lélekkel csinálja, annak az.Élvezd ki, úgy,ahogy a varrást élvezed . Én tudom a biztonság nagyon sokat számít. /óvónéni vagyok /

  VálaszTörlés
 10. A rév és a vám :))) Nem lehet mind a kettő.
  Legyen örömed a munkádban és a varrás legyen igazi kikapcsolódás, szárnyalás, alkotás !
  Jövünk ám, és nézzük, mivel foglalatoskodsz a hétvégéken :))

  VálaszTörlés
 11. Kedvesem... a szünidőben pedig vár rád Nyalka és barátai... azt se feledd:-)
  Ott majd kiélheted az alkotás örömeit!

  VálaszTörlés
 12. Jól van ez így, minden rendben úgy látom!

  VálaszTörlés
 13. Én is kívánok neked sok-sok örömöt és régi-új élményt! és meglátod, egészen új kalandok, új inspirációk várnak rád, amiből mi is kapunk bőven a kézimunkáidon keresztül:) Hát rajta! :))

  VálaszTörlés
 14. Nagyon fogsz hiányozni... az alkotós nyarad nekem munkás nyár lesz... simán elkerüljük egymást... a csodába... :(((
  Hanem azért kívánok örömteli perceket, napokat, heteket, hónapokat az elkövetkezendőhöz, a hivatásodhoz! :)

  VálaszTörlés
 15. Szia Shushanna! Akkor minimum két évre döntöttél. Sokat fogsz kapni tőlük. Sok-sok csillogó tekintet várva a csodára, ami bármelyik nap megtörténhet velük. Mindennek oka van. Neked most ott van dolgod :) Sok erőt, kitartást kívánok! :) Andi

  VálaszTörlés
 16. Kívánom,hogy találd meg az örömödet a gyerkőcökkel és sikerüljön egy jó egyensúlyt találni a család,munka és a kedvenc hobbid a varrás közt!Természetesem továbbra is hűséges olvasód leszek és figyelem a munkáidat!Jucc

  VálaszTörlés
 17. De jó lesz neked!!!
  Nagyon ratulálok az új munkához! Szívből átérzem a döntésed nehézségét.......és talán kicsit irigyellek a harmadik itthon töltött év elején....emberek között lenni, fontos és szükséges része az életünknek.....

  VálaszTörlés
 18. Sok örömet a régi/új munkádban! Jövünk azért, persze, és hát nem csak az alkotásokat csodálni jártunk ide :)

  VálaszTörlés
 19. Nem tudom eldönteni, hogy a búcsúleveled inkább szomorú vagy inkább örömteli.
  Minden esetre kívánom, hogy akármi is jön, kiszámítható vagy sem, de legyen számodra örömteli!

  VálaszTörlés