Örülök Neked, hogy itt vagy! Már vártalak!

Kérlek, nézz szét nálam, ha valaki vagy valami felkeltette érdeklődésedet...

Nézelődj, olvasgass...

Írj nekem néhány jó szót, ha tetszik valami...és akkor is, ha nem:)

S legfőképpen érezd jól magad!

2010. április 30., péntek

Amikor semmi nem megy...

...rajzolgatok. Persze nem mindig, sőt elég ritkán mostanában. Pedig hihetetlen milyen terápia tud lenni...Csak úgy céltalan, hadd menjen a kéz amerre akar... Lecsendesítő, nyugtató, bajokat kigubancoló terápia...

Amikor a tű, a cérna, az olló meg a gombok és a színes, színtelen vásznak ridegen elutasítanak...Nem értem mi a bajuk velem néha, de nem engednek közel magukhoz...Sírni tudnék ilyenkor...Hiszen tegnap még annyi terv volt a fejemben! Annyi ötlet! Az olló a kezemben és a pár száz forintos anyagba nem merek belevágni...Mintha hatalmas lenne a tét!

Talán mert az. Mert én most már mindig is csak varrni akarok... Alkotva varrni... Nem baj, ha meg-megszakítja a folyamatot egy-egy sorozatnyi monoton munka, sőt jól is esik nem gondolkodni azon néha, hogy patent vagy cippzár, kék vagy zöld, selyem vagy vászon... de miért állítja le az alkotó energiákat?... Mert most valamitől nem megy, az egészen biztos...

Ilyenkor előveszem a ceruzát meg a rajzlapot  és kérdezek tőle...

Megpróbálom kiengedni a kezembe a választ, válaszokat...

És akkor ilyenek születnek az éjszakában...



Akkor én most megőrültem???

21 megjegyzés:

  1. Szerintem az önkifejezés létfontosságú. Olykor kellemetlen dolgokkal szembesít, illetve, kellemetlen, hogy szembesít egyáltalán. Én is szeretek rajzolni, bár félek kifejezni magamat így. Szerintem nem őrültél meg- mindenkinek vannak jó és rossz periódusai.

    VálaszTörlés
  2. Meg, kedves, de nagyon jól tetted! :D Nem, komolyan: tetszik a rajzod. nem mondom, hogy nem groteszk, de a szebb fajtából való. Nagyon szépek a virágok, a színek, és látszik, hogy tehetséges vagy - ebben is. :)))
    Nekem idétlenséget kell varrni, ha besokallok az "alkotástól". Ilyenkor jönnek a szörnyek, dinka kulcstartók. Jó kis terápia a rajz is! Pihenj egy kicsit! Aztán tessék visszaülni a gép elé, és gyönyörűségeseket varrni, ahogy szoktad! :)

    VálaszTörlés
  3. Ez nagyon-nagyon szééééép!!!! És telistele van szimbólumokkal!! Ne hagyd abba!!!!

    VálaszTörlés
  4. Ez maga a csoda, ami most veled történt,ahogy ebből a drámából kijöttél, és ez nekem is erőt ad! Köszönöm, hogy vagy:-)))... és ma este is vegyél elő egy papírt, de csak a m2 21.45-i Makovecz riport után. Feltétlenül nézzd meg!

    VálaszTörlés
  5. Gyönyörű vagy így is Zsuzsi.....a jelen állapotod nem olyan elrettentő ám, és ha megőrülnél akkor is gyönyörű maradnál....
    Na, jó nem fogsz megőrülni, hisz ahhoz edzett szívet-lelket kaptál....és az nem semmi ám amikor egyszem ügyes kezű nőcike egyedül egyengeti három gyermeke életkéit........
    Tiszteletre méltó és nagy feladat és tudjuk, hogy nem mindig habos torta így sem az életed......
    De ha ennyiféle színt ennyiféle gazdag motívumot kilökött belőled az elméd és a kezed, hát én nem féltelek, mert ez egy izgalmas, színes belső amúgy, melyeket még nem mersz annyira megmutatni önmagadból legalábbis itt a blog szférában.....
    De bízok benne, hogy nem maradhatnak sokáig bennt és sok gyönyörűséges percet fogsz még okozni a szemeinknek......... Egyértelmű.....
    Szép hétvégét Nektek !!!!!!!!!!

    VálaszTörlés
  6. Azon gondolkoztam, milyen különleges dolgokat varrhatnál, ha anyagra álmodnád ezeket a színeket, mintákat. Igen, tudom, más, mint amit megszoktunk tőled, de mind sokfélék vagyunk, el tudjuk viselni, ha nem csak az eddigi csodákat készíted! :)) Szerintem, sikere lenne. :)

    VálaszTörlés
  7. Jaj, hát ez is valami csodás, hasonlót írtam Krisztinél is, nagyon odavagyok tőletek, értetek! z érzést ismerem, kár, hogy nálam nem születnek ilyen rajzok egy-egy ilyen állapotot követően, pedig sűrűségében verhetetlen vagyok. :o))))
    Szépséges, de mennyire, hogy az!

    VálaszTörlés
  8. Megnyugtattatok...:-))) Ha tudnátok mennyire izgultam, hogy mit szóltok....???!!! Nem tudtam eldönteni, hogy biztosan kellett-e ezt is megmutatnom magamból, de a választ elmondtátok...Köszönöm!

    Bea, remélem megnézhetek tőled egy olyan rajzot majd, amikor nem félsz önkifejezni.Csak bátran!:)

    Lidércke! Kikerekedett a szemem az első mondatodtól, de aztán olyat jót nevettem!

    Kedo...meg-megkezdünk egy-egy levelet a másiknak...végül a hasonlók megtalálják egymást...:)

    Colette! Még nem tudod, hogy mennyi mindent köszönhetek Neked...el fogom mesélni...Személyesen.

    A tisztító tűz, ami végigsöpört a napokban itt a blogszférán, érdekesen átrendezett kötődéseket...Pontosabban helyére...
    Nem szoktam, nem szeretek, nem is nagyon tudok ékesszólni...bálványozni meg végképp nem akarok senkit...de mindannyian tudjuk a köztünk elfoglalt helyedet Colette! Az is, aki kisétált abból a blogtérből...:)
    Köszönöm a Makovecz ajánlót! :)

    ...hát Neked Larion-Tündérke mit mondjak? Akiben annyi a szeretet és az őszinte emberi megnyilvánulás, mint Benned???...Mit mondjak? Adtunk már magunkból néhány szeletet a másiknak, amit együtt rágcsáltunk el...szerintem bőven van folytatás...Köszönöm a mai támogató szeretetmorzsádat!:)

    VálaszTörlés
  9. Közben felbukkant Zaza!!!
    Nem tudod, mennyire örülök itt Neked is!!! Tudom, hogy ismered az érzést...tudom...tudom...a sűrűségét is!Tudom...:(...és :)))

    Lidércke! Gondolhatod mennyi mindent szeretnék!!! Rendbe kell jönnöm...de nagyon sokat segítetek! És várom az ötleteidet! Azért egy kicsit nagy falat lenne ugyanez anyagban...:)))

    VálaszTörlés
  10. Érdekes ez a sok szín a visszafogott varrott alkotásaid után. Tetszik. Jó, ha valaki rajzolni (is) tud :)

    VálaszTörlés
  11. Misztikus világ, fénnyel és árnyékkal. Ilyet csak az tud rajzolni, aki nagyon érzékeny, aki belül is lát, és akiben fény van és erő.
    Én sem tudtam dolgozni, most kezd egy kicsit tompulni a szomorúság bennem.
    Rajzolj csak sokat, és hamarosan a tű, cérna, olló és a vásznak hívni fognak, hogy velük is foglalkozz...

    VálaszTörlés
  12. Tudod Aledi ezt még én sem értem...Rajzolni csak egy-egy alkalommal tudok...aztán még a pálcika ember is megerőltet...nem tudom, hogy van ez...ezért is hívom terápiásnak ezeket.:)

    Enikő! Ilyet csak az tud mondani, aki ismeri ezt a (lelki)világot...Kíváncsivá tettél...És köszönöm.

    VálaszTörlés
  13. ez valami zseniálisan hihetetlenül iszonyúan fantasztikus... :)

    VálaszTörlés
  14. Nem gondolnám hogy ez a rajz az őrület jele lenne... nekem teszik. Én úgy gondolom(lehet rosszul) parancsszóra rajzolni nem lehet. Ahhoz valamilyen belső érzelmi feszültség kell. Mindegy jó vagy rossz. Akkor mozog a fantázia, és a kéz.

    VálaszTörlés
  15. Gerda! Olvastam néhány versedet és írtam Neked...

    Nanucco! Örülök Neked...tudod...:)

    VálaszTörlés
  16. Nem tudom, megőrültél-e, de ha a szomorúságodat mások javára fordítod, és ennek nyomán ilyen színes virágok és pillangók lepik el a világot, akkor nem lehet nagy a baj!!! :)

    VálaszTörlés
  17. Ja és azt elfelejtettem, hogy nagyon tetszik, én először azt hittem, valami könyvillusztráció.

    VálaszTörlés
  18. Orbis, ez nagyon kedves Tőled!:)

    VálaszTörlés
  19. Shushanna, ez valami elképesztően fantasztikusan gyönyörű! Alig találom a szavakat! Mennyire nagyon ügyes vagy!!!!

    VálaszTörlés
  20. Köszönöm szépen! Nem is gondoltam, hogy ilyen sok embernek fog tetszeni...:)

    VálaszTörlés
  21. Nagyon-nagyon tetszenek a színek. A végén még kedvet kapok a színes ceruzákhoz. :)

    VálaszTörlés